Mit liv som freelancer

I februar 2016 gik jeg solo som freelance journalist, og det er et spændende arbejdsliv med meget varierede opgaver. Jeg har bl.a. interviewet Bededamen på himmelcyklen, Sille Kongstad, der har opfundet Danmarks første rustvognscykel. Jeg har lavet en portrætartikel med den 26-årige garnmillionær, Dennis Drejer, der tager it-mødommen på ældre damer og spinder guld på sit garn.

Se blog for flere eksempler

Her leverer jeg skygge til fotografen under et interview hos Pia Aas Degn – den kvindelige udgave af Georg Gearløs blot ud i hobby og håndarbejde. Dagens mission var at beskrive Pias finurlige hjerne, som uge efter uge leverer kreative ideer til Hendes Verden.

phpar

Redaktør i ugebladsbranchen

Jeg har i seks år arbejdet som redaktør i ugebladsbranchen for Egmont Magasiner med mad, bolig og planter som mine kernekompetencer. Jeg er derfor knivskarp i redigering af tekster, vinkling af historier og i at tilpasse indhold, så det matcher målgruppen.

”Pernille skriver virkelig godt. Hun har sin helt egen skrivestil, som vi har haft glæde af i korte ugentlige madklummer.”
Iben Nielsen, daværende chefredaktør, Hendes Verden, Egmont Magasiner

Læs anbefaling fra Egmont her

Branding i bogform

Krogh&Co Designbureau stod i 2009 for et kogebogsprojekt for Rosendahl og Restaurant Ofelia i Skuespilhuset. Jeg var tekstforfatter og redaktør på bogen, der skulle brande Skuespilhuset som et aktivt hus, der ikke kun er til for teatergængere, men også huser både en offentlig tilgængelig cafe, restaurant og bar. Fokus var på årstidens gode råvarer og det nordiske køkken, og al mad blev præsenteret på Rosendahls Grand Cru stel.

caseimg_rosendahl

Manuskript- og bogforfatter

Med en fortid som journalist for Claus Meyer har jeg en alsidig tilgang til journalistfaget. Jeg var fødselshjælper på tre af Meyer Gruppens websites, og jeg er tilpas meget kamæleon til, at jeg godt kan lyde som Claus Meyer i et nyhedsbrev. I PR-sammenhænge, forstår jeg at tilføre en pressemeddelelse det skæve twist, der får redaktøren til at rette ryggen og viderebringe budskabet i magasin- og ugebladsbranchen, og jeg er scenevant med pressekontakt.

I mit Meyer liv var jeg også manuskriptforfatter til tv-serien New Scandinavian Cooking og med i udarbejdelsen af bogen, der blev til på baggrund af serien.

New Scandinavian CookingSmagen af Danmark bog

 

”Pernille er en dygtig journalist og et socialt talent med veludviklet empati, et stort engagement og en raffineret humor. Hun er meget afholdt af samtlige af sine kolleger. Hun er kvik og særdeles punktlig i sit arbejde – meget ansvarsfuld og loyal over for virksomheden, opgaverne og sine kolleger.”
Claus Meyer, gastronomisk iværksætter

Læs anbefaling fra Claus Meyer her